Solární tepelná technologie

Česká republika se nachází v mírném pásmu. Její podnebí je ovlivňováno především ročními obdobími a nadmořskou výškou. Rozdíly mezi jednotlivými obdobími jsou jasně patrné.

Podle zdroje GeoModel Solar s.r.o. dopadne do České republiky přibližně 1.100 kWh/m2 energie za 1 rok. Byla by škoda této energie zdarma nevyužít.

Trvalý a obnovitelný zdroj energie

Nic není nekonečné. Ani naše Slunce nevydrží hořet navěky, ale podle výzkumů a výpočtů se životnost Slunce odhaduje na 10 mld let, přičemž má ještě 5 mld let před sebou.

Tuto nepředstavitelně dlouhou dobu tedy považujeme za trvalý a obnovitelný zdroj energie.

Slunce
Slunce

Slunce v životě Země a člověka

Tato naše hvězda dává celé Zemi život, jsme její nedílnou součástí. Bez ní by život na Zemi nemohl existovat, vše by bylo zmrzlé. Tím se pomalu dostáváme k podstatě věci, že slunce dodává Zemi světlo a teplo.

Teplo je pro lidský organismus nesmírně důležité, díky němu pracuje. Proto vybavujeme svá obydlí různými zdroji tepelné energie, abychom vytvořili udržitelné a příjemné prostředí pro život.

Tepelné čerpadlo a solární kolektory
Tepelné čerpadlo a solární kolektory

TUV a vytápění pomocí solární technologie

Z hlediska spotřebitele jsou pro nás důležité teplá užitková voda (TUV) a topná voda. Oboje dokáží solární systémy SolarSolution vyprodukovat.

Co se týká TUV, solární panely dokáží v letních měsících pokrýt až 100 % její spotřeby. V zimních měsících je to přibližně 50 %. Tím se ušetří okolo 60-70 % spotřeby teplé vody v domácnostech, které bychom museli ohřívat jinými především neobnovitelnými zdroji.

Solární panely na zdi rodinného domu
Solární panely na zdi rodinného domu

Vytápění pomocí solární technologie je samozřejmě možné a realizovatelné. Záleží na zapojení a využití „solární vody“.

Samotná účinnost závisí na mnoha faktorech, mezi které patří:

  • velikost vytápěné plochy,
  • rozměry a druhy radiátorů,
  • tepelné ztráty objektu atd.

Jak to celé funguje?

Princip solární technologie SolarSolution spočívá ve sbírání slunečního tepla do vakuových solárních trubic, ze kterých je dále přenášeno v uzavřeném okruhu do zásobníků horké vody. Zde dochází k jeho akumulaci.

Princip je tedy veskrze jednoduchý a technologie solárního ohřevu se dá úspěšně aplikovat a využívat kdekoliv:

  • na chatě,
  • v rodinném domě,
  • ve firmě.

Každopádně není nic snazšího, než nás kontaktovat pomocí formuláře nebo některým z uvedených kontaktů. Rádi se vám budeme věnovat a zodpovíme všechny vaše dotazy.